Миљана све зна о саобраћају

Miljana Veselinovic 2016У Београду 21. и 22. маја 2016. године одржано је Републичко текмичење ,,Шта знаш о саобраћају” у организацији Ауто-мото савеза Србије. То је такмичење у коме се показује шта знамо о правилима саобраћаја на тесту, колико смо спретни у вожњи бицикла на полигону спретности, и како се сналазимо у практичним ситуацијама на полигону практичног понашања. Такмичари се деле на 4 категорије: Б-девојчице, Б-дечаци, Ц-девојчице, Ц-дечаци.

Miljana Veselinovic2 2016Ове године се такмичило око 100 деце, а само четворо из млађе категорије пласирало се на европско такмичење. Из Нишавског округа прошли су Миљана Веселиновић ОШ,,Иван Горан Ковачицћ” Нишка Бања и Никола Јовић ОШ,,Бубањски хероји” Ниш.
Да би неко дошао до европског такмичења мора сваког дана да чита књигу ,,Возач” и да вози бицикл на оба полигона. Сви мисле да је то лако, али није. Потребан је труд, вежба и учење да би се постигли врхунски резултати. И све то захваљујући вештом вођству наставника Ненада Јовића који нас припрема и породицама које нас подржавају.
Могу само још да додам да је било  смеха, суза и туге али се све исплатило. Ово је искуство које ћу  памтити до краја живота.

Миљана Веселиновић

Постави коментар